Over ons

Jenny en Trudy

Jenny en TrudyWij werken samen en we zijn zussen.
Na de middelbare school zijn we elk onze eigen weg gegaan. Met verschillende opleidingen, onze eigen carrières en gezinnen en onze eigen gezichtspunten en interesses, hebben we allebei veel ervaring opgedaan in verschillende afdelingen van het onderwijs en met leerlingen in alle leeftijdsgroepen.


Allebei hebben wij in het onderwijs leerling- en studentbegeleidingstaken naar ons toegetrokken, omdat we graag willen werken in intensief contact met onze leerlingen en studenten. We hebben gezien dat er veel leerlingen zijn die het, om allerlei redenen, ergens in hun schoolloopbaan, even niet alleen kunnen, vastlopen in een bepaald vak of in de aanpak van hun taken.
We zijn voor onszelf begonnen om ons hiermee uitgebreider bezig te kunnen houden. En we werken samen omdat we er allebei van overtuigd zijn dat leerlingen vaak veel meer kunnen dan ze zelf denken en we allebei geloven dat leerlingen een eventuele beperking kunnen compenseren door hun mogelijkheden uit te buiten.

Jenny

Ik studeerde Spaans, met onderwijskunde en vakdidaktiek aan de universiteit van Leiden;
werkte in het middelbaar onderwijs, in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, in het volwassenenonderwijs, en als vertaler, gaf en geef met veel plezier les in Spaans, Engels en Nederlands aan volwassenen en heb jarenlange ervaring als studiecoach voor leerlingen en studenten in het voortgezet onderwijs. Deze ervaring heb ik opgedaan zowel in het regulier als in het particulier onderwijs en nu inmiddels ruim tien jaar bij BIW, waar voortdurend bevestigd wordt wat ik al hoopte: het een-op-een contact is buitengewoon effectief en het rendement is enorm.


Trudy

Ik volgde opleidingen tot leerkracht in het kleuter- en basisonderwijs en tot NT2-docent,
ben vele jaren werkzaam geweest in het kleuter- en basisonderwijs, heb NT2-onderwijs gegeven en heb een aantal jaren gewerkt als studiecoach op het Vavo. Ook ik geef nu met veel plezier ruim tien jaar les aan basisschoolleerlingen en ben studiecoach zowel voor deze basisscholieren als voor de leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de afdeling Huiswerkbegeleiding. De onderwijsgerelateerde coaching geeft mij heel veel genoegdoening.